Dobrodošli na web site HK Krušikove FABRIKE AKUMULATORA! Mi smo jedini veliki proizvođač akumulatora u jugoistočnoj Evropi i pripadamo društvu najvažnijih u čitavoj Evropi! Dokazan visok kvalitet i konkurentnost naših proizvoda dizajniranih prema željama svakog pojedinačnog kupca, istinske su garancije da Krušikova Fabrika akumulatora predstavlja pouzdanog partnera i ranijim i novim kupcima, ali i onima koji će to tek postati.

FABRIKA AKUMULATORA ima tradiciju proizvodnje pouzdanih, konkurentnih i visokokvalitetnih akumulatora i akumulatorskih baterija, dizajniranih prema naručenim specifikacijama naših kupaca u saobraćaju, vazduhoplovstvu i različitim industrijskim aplikacijama, dužu od pola veka.

Danas, posle niza transformacija, poslujemo u okviru Holding korporacije „Krušik“.

Počeli smo davne 1957. godine kao Pogon 1 u „Krušiku“, preduzeću koje je  potom postalo jedno od najznačajnijih u ovom delu Evrope, a koje danas posluje kao Holding Korporacija „Krušik“. Prvi proizveden Ni-Cd akumulator nosio je oznaku MB -1 prema inicijalima inženjera Miše Bugarinovića, po čijoj je konstrukciji i tehnologiji i nastao.

Proizvodimo mnogobrojne tipove Ni-Cd i Ag-Zn akumulatora i akumulatorskih baterija koje imaju primenu u brojnim oblastima.

Zlatno doba Krušikove Fabrike akumulatora  je period od 1973. do 1991. godine.
Početkom sedamdesetih, krenula je i proizvodnja Ag-Zn (srebro-cink) akumulatora i baterija za korišćenje na avionima tipa MIG-21, MIG-23, MIG-25 i MIG-29. Proizvodni kapacitet bio je 10.000 akumulatora po godini.  Krajem sedamdesetih, započeta je i proizvodnja akumulatora tipa KPH.

Fabrika početkom osamdesetih u proizvodni program uvodi i Ni-Cd akumulatore i baterije sa sinterovanim elektrodama, zatim termalne baterije, punjače i uređaje za sigurnosnu rasvetu i drugo. U to vreme čak 70% proizvodnje išlo je u izvoz i to na tržište istočnoevropskih zemalja.

KRUŠIK-akumulatori poseduju Tipski sertifikat proizvoda IEC 60623.

Sada ponovo, krupnim koracima, idemo napred u društvo najozbiljnijih i najznačajnijih proizvođača akumulatora u Evropi i svetu.